Bakan Avcı, İTÜ Bilim Okulu Açılış Töreni´ne Katıldı  
Bakan Avcı, İTÜ Bilim Okulu Açılış Töreni´ne Katıldı

Bakan Avcı, İTÜ Bilim Okulu Açılış Töreni´ne Katıldı

Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı: “Önümüzdeki dönemde bilim merkezlerini çoğaltarak ve olabildiğince dezavantajlı kesimlerin hizmetine sunarak bu eksikliklerimizi telafi etmeye çalışıyoruz“

Bakan Avcı, İTÜ Bilim Okulu Açılış Töreni´ne Katıldı

Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, İstanbul Teknik Üniversitesi Taşkışla Kampüsü’nde, Anaokulu, İlkokul ve Ortaokul Öğrencilerine Yaratıcı, Deney ve Gözleme Dayalı Uygulamalı Fen ve Matematik Eğitimi ve AR-GE Çalışmaları Projesi kapsamındaki İstanbul Teknik Üniversitesi Bilim Okulu Açılış Töreni’ne katıldı.
 
Bakan Avcı, törende yaptığı konuşmada, projede yer alan herkese teşekkürlerini iletti.
 
Bakanlık olarak kendilerinin üzerine düşen sorumlulukların farkında olduklarını dile getiren Bakan Avcı,  “Önümüzdeki dönemde bilim merkezlerini çoğaltarak ve olabildiğince dezavantajlı kesimlerin hizmetine sunarak bu eksikliklerimizi telafi etmeye çalışıyoruz. Buralara öğrenci seçimi, öğretmen seçimi, eğitmen seçimi konusunda yeni düzenlemeler yaptık ve yapıyoruz daha da yapacağız” diye konuştu.
 
Bilim okulundaki eğitimlerin sadece fen bilimleri ve matematikle sınırlı kalmayacağını ve sanat boyutunun da ekleneceğini öğrendiğini ve bundan büyük memnuniyet duyduğunu söyleyen Bakan Avcı, merkezi gezerken “Foucault Sarkacı”nı gördüğünü anımsattı.
 
Kendisinin bu sarkaca ilişkin bilgiyi Umberto Eco’nun “Foucault Sarkacı” adlı romanından edindiğini anlatan Bakan Avcı, “Çocuklarımızın sadece fen bilimleri ve matematikle değil aynı zamanda sanatla da sporla da kültürel etkinliklerle de buluşturulmalarında büyük fayda var” dedi.
 
Üniversite ve okul ziyaretlerinde kitap önerilerinde bulunduğunu anımsatan Bakan Avcı, “Foucault Sarkacı” adlı kitabın okunması yönündeki tavsiyelerini iletti.
 
Programın ardından İTÜ Rektörü Mehmet Karaca Bakan Avcı’ya plaket takdim etti.
 
Törene, İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü Mehmet Karaca, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, İstanbul Kalkınma Ajansı İzleme ve Değerlendirme Birim Başkanı Aşkın Ayık da katıldı.
 
Konuşmasının ardından bilim okulunu gezen Bakan Avcı, eğitim gören çocuklarla da sohbet ederek yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Haberin Videosu:

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.