Bakan Selçuk, Nijerli mevkidaşıyla bir araya geldi  
Bakan Selçuk, Nijerli mevkidaşıyla bir araya geldi

Bakan Selçuk, Nijerli mevkidaşıyla bir araya geldi

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Nijer Mesleki ve Teknik Eğitim Bakanı Tidjani İdrissa Abdoulkadri ile makamında bir araya geldi.  

Bakan Selçuk, Nijerli mevkidaşıyla bir araya geldi

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, görüşmede yaptığı konuşmada, "Ülkemiz açısından son derece hassas bir mesele olan FETÖ ile mücadele sürecinde kardeş Nijer´in gösterdiği dostluktan dolayı müteşekkiriz." diye konuştu.
 
Nijer ile Türkiye arasında çok derin tarihi ilişkilerin bulunduğuna işaret eden Selçuk, iki ülke arasındaki görüşmelerin daha da verimli geçebilmesi için karşılıklı istişare halinde olacaklarını ifade etti.
 
Türkiye ile Nijer arasındaki ilişkilerin önemine değinen Bakan Selçuk, “Bu ilişkinin bizi çok sevdiren bir başka boyutu şu, Sayın Cumhurbaşkanımızın yemin törenine katılmak üzere Nijer Başbakanının bizi ziyaret etmesi çok ayrı bir mutluluk verdi bize. Bu nedenle sevincimizi ayrıca ifade etmek istiyorum.” ifadelerini kullandı.
 
FETÖ ile mücadelede iş birliği
İki ülke arasında eğitim alanındaki ilişkileri çok daha ilerletme amacında olduklarını ifade eden Bakan Selçuk, "Ülkemiz açısından son derece hassas bir mesele olan FETÖ ile mücadele sürecinde kardeş Nijer´in gösterdiği dostluktan dolayı müteşekkiriz. Türkiye Maarif Vakfı Nijer Temsilciliğinin tüzel kişiliğinin de tanınmış olması bizi çok memnun etti. Türkiye Maarif Vakfı´nın Nijer´deki faaliyetlerine ilişkin olarak ev sahibi ülke anlaşması konusunda mart ayında iletilen bir protokol taslağı vardı. O konuda da güzel haberler bekliyoruz." değerlendirmesinde bulundu.
 
Nijerli Bakan Abdoulkadri ise, Türkiye´ye her geldiklerinde misafirperverlikle ağırlandıklarını belirterek, Türkiye´nin, ülkelerinin ihtiyaçlarına ve isteklerine önem vermesinden duyduğu memnuniyeti ifade etti. Türkiye ve Nijer arasındaki ortaklığın gösterdiği gelişime dikkati çeken Abdoulkadri, "Biz, Türkiye halkının verdiği mücadeleyi ve gerçekleştirdiği ilerlemeyi ilgi ve dikkatle izliyoruz. Uluslararası toplum açısından bakıldığında, Türkiye´nin çok kolay bir pozisyonda olmadığını görüyoruz. Biz, Türkiye´yi bu mücadelede destekliyoruz." dedi. Abdoulkadri, kendileri için ilham kaynağı olan Türkiye´nin gerçekleştirdiği değişimlerin ardından hızla gelişmeyi başardığını kaydetti.
 
Görüşmenin sonunda Bakan Selçuk, konuk Bakan Abdoulkadri’ye hediye takdim etti.

Haberin Videosu:

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.