Bakan Yılmaz: 21. yüzyılı Türkiye´nin yüzyılı yapacağız  
Bakan Yılmaz:  21. yüzyılı Türkiye´nin yüzyılı yapacağız

Bakan Yılmaz: 21. yüzyılı Türkiye´nin yüzyılı yapacağız

Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, 21. yüzyılı Türkiye´nin yüzyılı yapacaklarını belirterek, "Onun için de bir ve beraber olmamız lazım. Birbirimizi kardeş olarak kucaklamamız lazım. Eğer biz bunu yaparsak inşallah 21. yüzyıl Türkiye´nin yüzyılı olacak." dedi.

Bakan Yılmaz:  21. yüzyılı Türkiye´nin yüzyılı yapacağız

Bakan Yılmaz, çeşitli ziyaret ve açılışlarda bulunmak üzere geldiği Manisa´da valiliği ziyaretinin ardından bir konuşma yaptı.

 

Türkiye´deki eğitim altyapısının çok büyük bir oranda tamamlanmak üzere olduğunu dile getiren Yılmaz, eğitim kalitesinin 13 yılın içinde önemli oranda arttığına dikkati çekti. Derslik başına düşen öğrenci sayısının 22 olduğunu aktaran Yılmaz, geri kalınan en önemli hususun eğitim öncesi okul oranı olduğunu vurguladı. Yılmaz, "Hakkari´de, okul öncesi yüzde 80´i yakalamış durumda. Erzincan´da yüzde 90 oranında, Antalya´da yüzde 70 ve Sivas´ta yüzde 60 civarında diğer illere nazaran biraz daha düşük. Bu eksikliklerimizin nerede olduğunu biliyoruz ve farkındayız. Bunları da gidermek için mücadele ediyoruz." diye konuştu.

 

"21. yüzyıl Türkiye´nin yüzyılını yapacağız. Onun için de bir ve beraber olmamız lazım." ifadesini kullanan İsmet Yılmaz, şunları kaydetti: "80 milyonu kardeş bilmemiz lazım ve gelecek için umutları artırarak çalışmamız gerekir. Onun için de bir ve beraber olmamız lazım. Birbirimizi kardeş olarak kucaklamamız lazım. Eğer biz bunu yaparsak inşallah 21. yüzyıl Türkiye´nin yüzyılı olacak."

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.