“Girişimcilikte Önce Kadın“ ödülleri  
“Girişimcilikte Önce Kadın“ ödülleri

“Girişimcilikte Önce Kadın“ ödülleri

Millî Eğitim Bakanlığı, Türkiye Vodafone Vakfı ve Türkiye Bilişim Vakfı (TBV) işbirliğiyle, ürettiği ürünleri gelire dönüştürmek isteyen kadınların girişimcilik kapasitelerini artırmak amacıyla hayata geçirilen “Girişimcilikte Önce Kadın Projesi“ kapsamında başarılı kadınlar ödüllendirildi.

“Girişimcilikte Önce Kadın“ ödülleri

Girişimcilikte Önce Kadın Projesi kapsamında başarılı kadınlar ödüllendirildi. Projenin birinci yılında girişimcilik ve teknoloji alanlarında eğitim alarak el emeğini kazanca dönüştüren başarılı kadınların işlerini büyütmesi için sermaye sağlanması amacıyla düzenlenen "Girişimcilikte Önce Kadın Yarışması"nın ödül töreni gerçekleştirildi.

 

İstanbul’da düzenlenen törende konuşan Millî Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mustafa Hilmi Çolakoğlu, proje ortakları TBV ile Türkiye Vodafone Vakfı´na teşekkür ederek, bu süreçte sağladıkları başarıyı 2016-2017 yıllarında arttırmayı hedeflediklerini söyledi.

 

Geçen yıl 10 bin kadına eriştiklerini anlatan Çolakoğlu, 2016´da 100 bin, 2017´de bir milyon kadına ulaşmayı hedeflediklerini aktardı.

 

Bakanlık olarak bunun için ellerinden geleni gerçekleştireceklerini dile getiren Çolakoğlu, 81 ile ve sonrasında yurt dışındaki kadınlara ulaşmak istediklerini ifade etti.

 

Çolakoğlu, "Bakanlık olarak her iki kuruluşumuzla ve diğer sivil toplum kuruluşlarıyla, Avrupa Birliği Projeleri´nde ve ulusal bütçeli projelerde işbirliği yapmak istiyoruz. Özellikle bu günlerde başvuruları alınan Erasmus Projeleri´nde ki Türkiye buraya 1 milyar Avro´ya yakın öz kaynaklarından bütçeye para koymakta ve biz bunun üçte birini alabiliyoruz. Tamamını alabilmek için çok sayıda proje üretmemiz gerekiyor. Bu anlamda ben ve bürokrat arkadaşlarım, genel müdürlerimiz, her türlü işbirliğine hazır vaziyetteyiz" diye konuştu.

 

10 ilde 10 bin kadına ulaşıldı

Kadınların ekonomik hayata katılımlarını ve girişimcilik kapasitelerini artırma hedefiyle hayata geçirilen Girişimcilikte Önce Kadın Projesi ile 10 ilde 100 danışman öğretmenle 10 bin kadına halk eğitim merkezlerinde bilgi iletişim teknolojileri ve girişimcilik üzerine eğitimler verildi.

 

Eğitim alan kadınlar, kendileri için özel olarak oluşturulan oncekadin.gov.tr adresindeki dijital mağaza üzerinden ürünlerini satışa sunarak el emeklerini kazanca dönüştürebiliyor. Bugüne kadar 13 bin ürün dijital mağaza üzerinden satışa sunuldu. Tüm kursiyerlerin katılım sertifikası aldığı projede ayrıca, 300 kadının da KOSGEB uygulamalı girişimcilik eğitimlerinden yararlanması hedefleniyor.

 

Kadın girişimcilere örnek oldular

Proje çerçevesinde eğitimlerini başarıyla tamamlayan ve kendileri için özel olarak oluşturulan oncekadin.gov.tr adresindeki dijital mağaza üzerinden ürünlerini satışa sunarak en yüksek ticari performansı sergileyen kadınlar "Girişimcilikte Önce Kadın" ödüllerine hak kazandı.

 

Eskişehir´den şiş örgüsü ve takı üzerine üretim yapan Sebahat Oral´ın birincilik ödülünü aldığı yarışma kapsamında Samsun´dan giyim ve moda üzerine çalışan Asuman Kanca ikinci, İstanbul´dan nakış, örgü, bebek ürünleri ve keçe işleri yapan Nazik Kocaoğlu üçüncü oldu. Samsun´dan Neslihan Kayhan ve İstanbul´dan Rabia Özdemir Tokat ise Jüri Özel Ödülü´ne layık görüldü.

 

Girişimcilikte Önce Kadın Yarışması değerlendirmesine, İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Eskişehir, Samsun, Bursa, Diyarbakır, Elazığ ve Giresun’da Girişimcilikte Önce Kadın Projesi kapsamında belirlenen halk eğitim merkezlerinde Nisan-Aralık 2015 tarihleri arasında eğitim alan kadın kursiyerler katıldı.

 

Eğitim alan tüm kadınların kendi üretimleri olan el yapımı ürünlerle katıldığı ve projenin internet sitesi aracılığıyla satış yaptığı yarışmaya başvurular, proje ortaklarının temsilcilerinden oluşan jüri tarafından değerlendirildi. Başvurularda, katılımcıların proje öncesindeki durumları, projeyle yaşanan değişim ve proje sonrasına yönelik beklentileri dikkate alınırken, projenin internet sitesine girilen ürün adedi, satış adedi ve toplam satış tutarı da değerlendirmede kriter olarak kullanıldı. Yarışmada ödül olarak birinciye 10 bin, ikinciye 7 bin 500, üçüncüye 5 bin lira verildi. Jüri Özel Ödülü alan 2 kişi ise 2´şer bin lira almaya hak kazandı. En başarılı 6 danışman öğretmene de tablet bilgisayar hediye edildi.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.