Lise öğrencileri 15 Temmuz´u kompozisyonlarla anlatacak  
Lise öğrencileri 15 Temmuz´u kompozisyonlarla anlatacak

Lise öğrencileri 15 Temmuz´u kompozisyonlarla anlatacak

Ortaöğretim öğrencilerine yönelik “Darbeden Demokrasiye: 15 Temmuz Demokrasi Zaferi“ konulu kompozisyon yarışması düzenlendi.

Lise öğrencileri 15 Temmuz´u kompozisyonlarla anlatacak

Ortaöğretim Genel Müdürlüğünce "Darbeden Demokrasi̇ye: 15 Temmuz Demokrasi̇ Zaferi̇" konulu ortaöğreti̇m öğrenci̇leri̇ için kompozi̇syon yarışması düzenlendi.

 

"Darbeden Demokrasi̇ye: 15 Temmuz Demokrasi̇ Zaferi̇" kompozisyon yarışması ile gençlerin millî, ahlakî, insani, manevi ve kültürel değerleri benimseyen, koruyan, geliştiren; vatanını, bayrağını, milletini seven ve daima yüceltmeye çalışan, millî birlik, demokrasi ve yurt bilincine sahip yurttaşlar olarak yetiştirilmesi ve "demokrasi ve millî irade" konularında farkındalıklarının artırılması amaçlanıyor.

 

Yarışmaya Bakanlığa bağlı resmi ve özel tüm ortaöğretim okullarının öğrencileri katılabilecek. Yarışmaya son başvuru tarihi 30 Kasım olarak belirlendi.

 

Katılımcılar, Türkçenin dil ve söyleyiş kurallarına uygun olarak bin 200 kelimeyi geçmeyecek şekilde kompozisyonlarıyla yarışmaya katılabilecek.

 

Her öğrenci, yarışmaya bir eserle katılabilecek. Her ilden birinci seçilen eser, Ortaöğretim Genel Müdürlüğü Öğrenci İşleri ve Sosyal Etkinlikler Daire Başkanlığına gönderilecek.

 

Yarışmaya katılacak eserlerin değerlendirmeleri, okul, ilçe ve il millî eğitim müdürlüklerinde oluşturulacak komisyonlar aracılığıyla yapılacak.

 

Eserlerin ilk değerlendirmesi okul müdürlüklerince yapılacak. Okullarda birinci olan eserler ilçe milli eğitim müdürlüklerine, ilçelerde ilk üçe giren eserler il millî eğitim müdürlüklerine, illerde birinci olan eserler ise Ortaöğretim Genel Müdürlüğü Öğrenci İşleri ve Sosyal Etkinlikler Daire Başkanlığına gönderilecek.

 

Yarışmada derece alan öğrencilerin isimleri okul, ilçe ve il millî eğitim müdürlüklerinin web sayfalarında, il birincileri ile ülke genelinde ilk üçe giren öğrencilerin isimleri Bakanlık web sayfasında ilan edilecek.

 

Okullarda birinci seçilen eserler, 16 Aralık´ta ilçe Millî Eğitim müdürlüklerine, burada dereceye giren ilk üç eser ise 23 Aralık´ta il Millî Eğitim müdürlüğüne gönderilecek.

 

İl Millî Eğitim Müdürlüğünde birinci seçilen eser eser ise 6 Ocak 2017´de Bakanlığa gönderilecek.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.