LİSE ÖĞRENCİLERİ İÇİN EK SORUMLULUK SINAV HAKKI  
LİSE ÖĞRENCİLERİ İÇİN EK SORUMLULUK SINAV HAKKI

LİSE ÖĞRENCİLERİ İÇİN EK SORUMLULUK SINAV HAKKI

Millî Eğitim Bakanlığınca lise 10, 11 ve 12. sınıf öğrencileri ile mezun olamayan ve üniversitelere yerleştirilen öğrenciler için Kasım'da ek sorumluluk sınav hakkı tanındı.

Millî Eğitim Bakanlığınca illere gönderilen yazıda, 2019-2020 ve 2020-2021 eğitim öğretim yıllarının Kovid-19 salgını nedeniyle yüz yüze ve uzaktan eğitimle tamamlandığı hatırlatıldı. Ayrıca bu süreçte lise öğrencilerinin sorumlu olunan ders sayısına bakılmadan başarısız oldukları derslerden sorumlu olarak bir üst sınıfa geçmelerinin sağlandığı anımsatıldı.
 
Yazıda, bu durumdan kaynaklı olarak bazı öğrencilerin sorumluluğu bulunan ders sayısının arttığı ve takvimine göre yapılan sorumluluk sınavlarında derslerin tamamının sorumluluğunun kalkmasının mümkün olmadığına işaret edilerek öğrenci ve velilerden taleplerin geldiği ifade edildi.
 
Bu kapsamda, ortaöğretim kurumlarının 10, 11, 12. sınıflarında öğrenim gören öğrenciler ile 12. sınıfta mezun olamayıp beklemeli durumda olan ve 2020-2021 eğitim ve öğretim yılında YKS sonucunda üniversitelere yerleşen ve geçici kayıtları yapılarak 31 Aralık 2021'e kadar kesin kayıtlarının yapılması gereken öğrenciler için ek sorumluluk sınavı hakkı verildi.
 
Böylece ek sorumluluk sınavlarının 2021-2022 eğitim öğretim yılına mahsus olmak üzere Kasım'da yapılması kararlaştırıldı.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.