MESLEK LİSELİLER, ÜRETİMLERİYLE SOKAK HAYVANLARINA YUVA OLDU  
MESLEK LİSELİLER, ÜRETİMLERİYLE SOKAK HAYVANLARINA YUVA OLDU

MESLEK LİSELİLER, ÜRETİMLERİYLE SOKAK HAYVANLARINA YUVA OLDU

Türkiye genelinde pek çok okulun sıra, sandalye ve öğrenci dolaplarının üretimini yapan Samsun Çarşamba Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin atık malzemeleri, sokak hayvanlarına yuva oldu. Okulun öğretmen ve öğrencileri, tahta atıklardan sokak hayvanları için 20'ye yakın barınak yaptı.

Çarşamba Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Mobilya Teknoloji Bölümü öğretmen ve öğrencileri, okul bünyesinde kurulan atölyede Türkiye genelinde pek çok okulun sıra, sandalye ve öğrenci dolaplarının üretimini yapıyor.
 
Üretimde kullanılan malzemelerden kalan tahta atıklar ise yakılmak veya atılmak yerine sokak hayvanları için yuvaya dönüştürülüyor.
 
Kovid-19 salgını sürecinde yüz yüze eğitime ara verildiği için "Telafide Ben de Varım Programı" kapsamında okula gelen öğrencilerce sokak hayvanları için yapılan yuvalar, Çarşamba Belediyesince ihtiyaç duyulan bölgelere yerleştiriliyor.
 
Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın "Sıfır Atık Projesi" kapsamında bu atıkları değerlendirmek istediklerini belirterek "Öğrencilerin hem hayvan dostu olması hem de atıkların kulübe olarak değerlendirilmesi sokak hayvanlarının yağmurdan, güneşten ve soğuktan korunabileceğini göstermek adına okul ile proje yaptık. Öğrencilerimiz atık malzemelerden kulübeleri yaptı. Biz de ilçenin değişik bölgelerine yuvaların yerleştirmesini yapıyoruz. Hayvanların yiyecek, içecek gibi ihtiyaçlarını temin ediyoruz." dedi.
 
Üretimde kullandıkları demir profil ve diğer malzemelerin ahşap ambalaj kutuları içinde okullarına geldiğine işaret eden Doğan, "İş bittikten sonra bunlar çöp olmaktadır. Bu geri dönüştürülebilir ambalaj atıklarını değerlendirmeye karar verdik. Yaz döneminde öğrencilerin uygulamalı derslerini telafi etmek hem de sosyal sorumluluk projesi ile can dostların barınma imkânına kavuşmasını istedik." diye konuştu.
 
Okul Müdürü Musa Kurt ise okulun, bölgenin en büyük ve en kapsamlı meslek liselerinden biri olduğunu ve bünyesinde döner sermaye işletmesi bulunduğunu dile getirdi.
 
Kurt, bu kapsamda protokol yaparak ürettikleri barınakları Çarşamba Belediyesine teslim ettiklerini belirterek "Bugüne kadar 20'ye yakın barınağı Belediyeye teslim ettik. Bu barınaklarda can dostlarımız kışın soğuktan, yazın sıcaktan korunacak. Ambalajların üzerine bir çatı yaparak gayet şık ve güzel barınaklar ürettik. Bu kulübeler sayesinde sokak hayvanlarına daha konforlu hayat sunulmaktadır." ifadesini kullandı.
 
Telafi eğitimine katılan öğrenciler ise sosyal sorumluluk projesinde yer aldıkları için mutlu olduklarını dile getirdi.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.