Öğretmenler onuruna akşam yemeği verildi  
Öğretmenler onuruna akşam yemeği verildi

Öğretmenler onuruna akşam yemeği verildi

Millî Eğitim Bakanlığınca, 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle 81 ilden gelen öğretmenlere akşam yemeği verildi.

Öğretmenler onuruna akşam yemeği verildi

Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, düzenlenen programda yaptığı konuşmada, öğretmenlerin ve öğretmenlik mesleğinin toplum için çok önemli ve anlamlı olduğunu ifade ederek, “Aslında her birinizin hayatında birçok başka öğretmen oldu ve siz, öğretmenlerin bir insan için ne mana taşıdığını kendi tecrübelerinizle biliyorsunuz. Öğretmenlere duyulan güven, belki de hiçbir meslek mensubunun hayal edemeyeceği kadar yüksek. Her birimiz, en kıymetli varlıklarımız olan çocuklarımız, torunlarımız, sizin ellerinize, güvenle teslim ediyoruz.” dedi.
 
Toplum olarak öğretmenlere duyulan güvenin iki sebebi olduğunu belirten Erdem, “Birincisi, toplumun en imtiyazlı insanları olmanızdır. Son derece saygıdeğer bir mesleğiniz var. Mesleğiniz sayesinde toplumun gözbebeği durumundasınız. Ne kadar meşakkatli ne kadar zor bir iş yapıyor olduğunuzu biliyorum. Yaptığınız işin zorluklarının üstesinden gelmek için ihtiyaç duyduğunuz her şey, toplumun size duyduğu saygı ve güvende fazlasıyla mevcut. İkinci olarak, size duyduğumuz saygı ve güvenden güç olarak, çocuklarımızı, birbirilerine ve dolayısıyla ülkemizin geleceğine güven duyacak bir biçimde yetiştirmenizi talep ediyorum.” diye konuştu.
 
“Öğretmenlerimiz anne ve babalarımız kadar değerli”
Erdem konuşmasına şöyle devam etti: “Kültürümüzde öğretmenlerimiz anne ve babalarımız kadar değerli, onlar kadar aziz ve muteberdir. Biz, bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olacak kadar öğretmenlere kıymet vermiş bir dine, öğretmenliği peygamber mesleği olarak görmüş bir kültüre sahibiz. İlim ve irfan sahibi kimselere hürmeti şiar edinmiş bir milletiz. Amel defteri hiç kapanmayan bir mesleğin mensuplarına şahsım adına gıpta ile bakıyorum. Bir çağ kapatıp bir çağ açan, fetihler sultanı Fatih Sultan Mehmet, hocası Akşemseddin’in rehberliğinde tarihin akışına yön vermiş, cihana hükmeden Osmanlı Padişahı Yavuz Sultan Selim, kendisini yetiştiren hocası İbni Kemal’in atının ayağından sıçrayan çamura bile hürmet etmiştir.”
 
Bakanlık olarak hedeflerinin eğitimin tüm bileşenlerinde niteliği yükseltmek olduğunu dile getiren Erdem, “Öğretmenlerimizin niteliğinin yükseltilmesi ve çalışma koşullarının, özlük haklarının daha da iyileştirilmesi ise büyük önem ve öncelik verdiğimiz hususların başında geliyor. Son on beş yılda öğretmenlerimizin gelir düzeylerini yükseltmek, mesleki ve kişisel gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla kaynaklarımız ve imkânlarımız ölçüsünde, bazen imkânlarımızı da zorlayarak önemli iyileştirmeler gerçekleştirdik ve bundan sonra da bunun gayreti içerisinde olacağız. Eğitimin altyapısına ilişkin olarak da bütçeden eğitime ayrılan payın rekor düzeye yükselmesi ve toplumun tüm kesimlerinde eğitimin öneminin farkındalığının artmasıyla, fiziki ve teknolojik altyapıya ilişkin birçok sorunu neredeyse çözmüş durumdayız. Kuşkusuz, nicelikteki bu iyileştirme niteliğin yükseltilmesine de doğrudan etki yapan bir faktördür ve eğitime yapılan devasa yatırımlar öğretmenlerimizin mesleki gelişimlerine, daha iyi ortamda öğrencilerimizin yetişmesine katkı sağlayacaktır.” değerlendirmesini yaptı.
 
Öğretmen ve öğrencilere çok daha iyi imkânlar sağlamanın gayreti içerisinde olduklarını belirten Erdem, konuşmasına şöyle devam etti: “Eğer 21’inci yüzyılda Türkiye güçlü bir aktör olarak gelişmiş ülkeler arasında yerini alacaksa, bu ancak 21’inci yüzyılın bilgi ve becerisiyle donanmış öğretmenlerimiz sayesinde mümkün olabilecektir. Hemen belirtmek gerekir ki, Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Milleti kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir’ özdeyişi, doğruluğundan, anlamından hiçbir şey yitirmeden bizlere yol göstermeye devam etmektedir.”
 
Öğretmenlerin ülkenin dört bir yanında fedakârca görev yaptıklarını vurgulayan Erdem, “Geleceğimizin teminatı olan sevgili çocuklarımızın eğitimi uğruna verdikleri emekleri büyük bir takdir ve şükranla karşılıyoruz. Öğretmenler Gününüz kutlu olsun ama unutmayın ki, siz yılın her günü başımızın tacısınız. Yurdumuzun her bir köşesinde ve yurt dışında tüm fedakârlığıyla görevini yerine getiren öğretmenlerimizin Öğretmenler Gününü en içten dileklerimle kutluyor, görevi uğrunda şehit olmuş ve ebediyete irtihal etmiş tüm öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.” diye konuştu.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.