ÖZEL EĞİTİM KAPSAMINDAKİ ÖĞRENCİLER VELİ TALEP EDERSE SINIF TEKRARI YAPABİLECEK  
ÖZEL EĞİTİM KAPSAMINDAKİ ÖĞRENCİLER VELİ TALEP EDERSE SINIF TEKRARI YAPABİLECEK

ÖZEL EĞİTİM KAPSAMINDAKİ ÖĞRENCİLER VELİ TALEP EDERSE SINIF TEKRARI YAPABİLECEK

Özel Eğitim Hizmetleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre, eğitim ve öğretime ara verilmesi ve sadece bir dönem puanının bulunması durumunda, öğrencilerin yıl sonu puanı, bir dönem puanı ile belirlenecek.  Özel eğitim okullarında ve özel eğitim sınıflarında öğrenim gören öğrenciler, velilerin yazılı talepleri doğrultusunda sınıf tekrarı yapabilecek.

Özel eğitim okullarında ve özel eğitim sınıflarında öğrenim gören öğrencilere, velilerin yazılı talepleri doğrultusunda sınıf tekrarı yaptırılabilecek.
 
Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Özel Eğitim Hizmetleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğe göre ilçe, il veya ülke genelinde genel hayatı etkileyen salgın hastalık, doğal afet, elverişsiz hava koşulları gibi nedenlerle Bakanlıkça veya il ya da ilçe hıfzıssıhha kurulunun kararına istinaden mahalli mülki idare amirince özel eğitim kurumlarının tamamında ya da bir kısmında eğitim ve öğretime ara verilebilecek.
 
Eğitim ve öğretim faaliyetlerine ara verilmesi durumunda uzaktan eğitim yapılabilecek, ancak uzaktan eğitimde puanla değerlendirme yapılmayacak.
 
Yüz yüze eğitim yoluyla işlenemeyen öğretim programlarına ait konular ile buna bağlı kazanımların elde edilmesine yönelik telafi eğitimine ilişkin çalışmalar, gerektiğinde hafta sonları da dahil olmak üzere okul derece ve türlerine göre okul yönetimleri, il veya ilçe milli eğitim müdürlükleri veya Bakanlıkça planlanıp yürütülecek. Bu kapsamda yapılan telafi eğitimleri puanla değerlendirilmeyecek. 
 
Eğitim ve öğretime ara verilmesi ve sadece bir dönem puanının bulunması durumunda, öğrencilerin yıl sonu puanı, bir dönem puanı ile belirlenecek, devamsızlık nedeniyle sınıf tekrarı yaptırılacaklar dışındaki tüm öğrenciler bir üst sınıfa geçmiş sayılacak. Ancak özel eğitim okullarında ve özel eğitim sınıflarında öğrenim gören öğrencilere, velilerin yazılı talepleri doğrultusunda sınıf tekrarı yaptırılabilecek.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.