YURT DIŞINDA YAŞAYAN ÇOCUKLARIMIZA 23 NİSAN HEDİYESİ  
YURT DIŞINDA YAŞAYAN ÇOCUKLARIMIZA 23 NİSAN HEDİYESİ

YURT DIŞINDA YAŞAYAN ÇOCUKLARIMIZA 23 NİSAN HEDİYESİ

Keyifle Okuyup Türkçelerini Geliştirecekleri Macera Dolu Sesli Hikâye Kitapları EBA'da

Millî Eğitim Bakanlığı, yurt dışında yaşayan çocuklarımıza özel ve eğlenceli eğitim materyallerini geliştirerek paylaşmaya devam ediyor.  Yurt dışında yaşayan çocuklarımızın Türkçe ve Türk kültürünü öğrenebilmeleri için hazırlanan 14 hikâye kitabı, EBA Dijital Kütüphanesi'nde yerini aldı. Kitapların yurt dışında yaşayan çocuklara bir 23 Nisan armağanı olduğunu belirten Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk,  tüm çocukları EBA  Dijital Kütüphanesi'nde keyifli bir yolculuğa davet etti. 
 
Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü, yurt dışında yaşayan ve iki dil konuşarak büyüyen çocuklarımızın ana dillerini geliştirmesi için 14 sesli hikâye kitabından oluşan bir set yayımlandı. 
Yurt dışındaki çocuklarımızın aldığı  Türkçe ve Türk kültürü dersi öğretim materyallerine uyumlu olarak 8 seviyede hazırlananan kitaplar https://www.eba.gov.tr/dil-ogrenimi/turkce/hikaye-kitaplari adresinde paylaşıldı.  
Sesli hikâye kitaplarıyla çocuklarımıza doğru Türkçe ile okuma alışkanlığı kazandırmak ve onların olası okuma zorluklarının üstesinden gelebilmelerine yardımcı olabilmek hedeflendi. Kültür öğelerine de yer verilen hikâye kitaplarında, gelenek-göreneklerimiz, tarihî unsurlar, dinî ve millî bayramlarımıza ilişkin bilgiler de yer alıyor. 
Gazi Üniversitesinden Doç. Dr. Nazife Burcu Takıl'ın yazdığı hikâyeleri, Gökben Çalışkan seslendirdi. 
Kitapların yurt dışında yaşayan çocuklara bir 23 Nisan armağanı olduğunu belirten Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Yurt dışında okuyan sevgili çocuklarım, bizim sevgi bağımızda fiziksel mesafelerin hiç önemi yok. Sizleri, her satırında ülkemize yapacağınız güzel bir yolculuğun beklediği hikâye kitaplarımızla buluşmaya davet ediyorum." ifadelerini kullandı.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.